Heb je last van engerlingen in je tuin dan kun je dit als eerste herkennen aan kale of gele plekken in je grasveld. Wanneer je aan het gras trekt zal je merken dat de wortels compleet zijn opgegeten. Engerlingen zijn de larven van bepaalde kevers zoals de meikever, junikever, johanneskever en de neushoornkever. Ze zijn ongeveer 4 a 5 centimeter groot en leven ongeveer 3 jaar ondergronds voor ze naar boven komen. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel schade ze kunnen aanrichten als ze met een groepje je tuin te grazen nemen. Gelukkig hebben engerlingen een natuurlijke vijand, aaltjes. Je kun aaltjes tegen engerlingen waardoor deze sterven en direct dienst doen als gastheer waar de aaltjes zich voortplanten en binnen enkele dagen veelvoudig zijn vermeerderd en opzoek gaan naar nieuwe slachtoffers. 

Je tuin op ecologische wijze ongediertevrij

Het onnodig inzetten van producten waar giftige stoffen in zitten is helemaal niet nodig wanneer je engerlingen bestrijden. Je kunt veel beter aaltjes tegen engerlingen gebruiken omdat deze veel effectiever jouw engerlingen plaag bestrijden dan welk gif dan ook. En op deze manier draag je bij aan een gezond milieu. Bijkomend voordeel is dat je ook direct na het aanbrengen van de aaltjes het gazon weer kunt betreden. Zij doen hun werk maar ze zijn geen belemmering voor jou, je gezin of je huisdieren. Aaltjes zijn kleine parasieten die de engerlingen aan hun geur herkennen. Zodra ze in de engerling zitten besmetten ze hem met een voor hun dodelijke bacterie. Dit gaat net zo lang door tot alle engerlingen dood zijn. Daarna zullen de aaltjes sterven. 

Verzorg jouw planten optimaal

Engerlingen komen niet alleen voor onder je gazon maar ook planten en bomen wortels vinden ze een smakelijk hapje. Hierdoor kunnen ze in een korte tijd van jouw prachtig vormgegeven tuin een complete chaos maken. Vogels zijn dol op engerlingen, maar vogels pikken in je grasveld en woelen alles omver tot ze hun buik vol hebben. Je kunt dus zeggen dat ze het er vooral niet beter op maken. Wanneer je aaltjes het vuile werkje laat opknappen ben je binnen mum van tijd van de plaag af en je tuin ziet er na een opknapbeurt zo weer goed uit. 

Aaltjes tegen Engerlingen, Slakken, Mieren en nog veel meer

Aaltjes zijn heel breed inzetbaar. Zo kun je voor al je vervelende insecten plagen wel een bepaald soort aaltjes inzetten. Er zijn namelijk ook speciale aaltjes die je kunt inzetten tegen slakken, om zo binnen enkele weken van je slakkenprobleem af te komen. Aaltjes zijn absoluut de voorkeur om slakken te bestrijden. Andere manieren zijn je tuin afschermen tegen slakken of een slakkenval te plaatsen. Strooi nooit zout of gif op de slakken. Dit zorgt ervoor dat slakken een enorm pijnlijke dood sterven. Aaltjes zullen de slak binnendringen en hem van binnenuit bacterieel vergiftigen. Hiervan merkt de slak verder niets en jij bent snel van deze veelvraten verlost!